Wie Goed Doet Goed Ontmoet

Dr. Michael LaitmanVraag: In het artikel ‘De Vrede’ staat geschreven: “De winkel is open en de eigenaar verkoopt op afbetaling, het boek is open en de hand schrijft. Allen die willen lenen mogen komen lenen, en de ambtenaren komen regelmatig langs, elke dag, en innen het geld, of een mens nu wil of niet.” Waaruit bestaat de betaling?

Antwoord: En waaruit bestaat de ontvangst? Wat krijg je uit de winkel? Steel je, omdat je niet weet wat het is?

Je leven lang ontvang je alles uit de winkel, al je gedachten, al je gevoelens alles wat onophoudelijk door je heen gaat, van het eerste atoom tot en met de laatste grote verwerkelijking. Je bent op een bepaalde manier geschapen, met speciale fysieke, innerlijke, psychologische, spirituele en mentale eigenschappen, zodat je jezelf kunt transformeren. Je hebt deze kennis en deze voorwaarden gekregen. Je bent op een plek die betrokken is bij transformatie. Breng jezelf dichter bij gelijkvormigheid aan de Schepper. Op die manier betaal je voor wat je ontvangt.

Als een mens dat niet doet krijgt hij – ongewild – voortdurend te maken met klappen en lijden. Maar door lijden betaalt hij niet. Hij realiseert zich wel dat hij toch moet betalen, hij moet zichzelf veranderen. Dit kan nog eens 100 jaar duren.

Je hebt de gelegenheid om jezelf nu te gaan veranderen en op deze manier je bestaan te rechtvaardigen, namelijk met wat je uit de winkel ontvangt. De betaling wordt daarmee in overeenstemming gedaan, met redelijke handelingen van onze kant, gericht op gelijkvormig worden aan de Schepper, dat is de manier waarop ik de wereld kan veranderen in Zijn Gelijkenis. Ik verander niet alleen mijn houding naar alles, maar ook educatie, opvoeding, disseminatie, de hele wereld, allereerst verander ik echter mijzelf.

From the Novosibirsk Convention 12/9/12, Lesson 6

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed

Previous Post: