De Wet Van Onbedoelde Consequenties Omvat De Hele Wereld

Faith Above Reason Is Bestowal Above ReceptionNieuwsbericht (van Financial Sense Editorials): Andrew Gelman uit Princeton zei: “De wet van onbedoelde consequenties werkt wanneer een eenvoudig systeem probeert om een ingewikkeld systeem te beheersen. Het politieke systeem is eenvoudig. Het werkt met beperkte informatie (rationele onwetendheid), korte termijn horizonten, lage feedback, en zwakke, ongerichte prikkels. De maatschappij daarentegen is een ingewikkeld, evoluerend systeem met een hoge mate van gerichte prikkels en feedback. Wanneer een eenvoudig systeem controle wil uitoefenen over een ingewikkeld systeem, krijg je vaak onbedoelde consequenties.”

Voorbeelden van Onbedoelde Consequenties van de laatste 100 jaar:

De moord op de aartshertog Franz Ferdinand van Oostenrijk: Alle partijen verwachtten een korte, pijnloze oorlog. De oorlog duurde 4 jaar en veroorzaakte 20 miljoen doden en nog eens 20 miljoen gewonden.

Het verdrag van Versailles: De strenge voorwaarden die aan Duitsland werden opgelegd door de winnende geallieerden leidden later tot de opkomst van de dictator Adolf Hitler en ten slotte tot de dood van 70 miljoen mensen in de Tweede Wereldoorlog.

Het Manhattan Project: Leidde tot een wapenwedloop met de Sovjet Unie die in 1962 bijna tot een nucleaire oorlog leidde. De verspreiding van kernwapens is nu een van de grootste gevaren voor de wereldvrede.

Richard Nixon heft in de VS de Goudstandaard op: Sinds 1971 heeft de Amerikaanse dollar 93% van zijn koopkracht verloren. Door inflatie heeft de verzorgingsstaat de spaargelden van de middenklasse verspeeld.

China omarmt het kapitalisme: In China werden de boeren tot arbeiders gemaakt (om de kloof tussen arm en rijk te dichten), met als resultaat een economische crisis en sociale onrust.

Goedkope olie: dit zal een einde maken aan projecten voor de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen en zal in de toekomst een energie probleem scheppen.

Mijn Commentaar: Dit waren slechts de naïeve fouten uit het verleden, voordat we het gesloten wereldwijde systeem van absolute onderlinge afhankelijkheid van de hele planeet onthuld hadden.
Nu echter zal elke fout, waar ter wereld ook gemaakt, leiden tot een onvoorspelbaar domino-effect op allerlei plekken op de planeet en op allerlei niveaus. Daarom is het in dit geval het beste om, zoals in een Kabbalistische tekst staat, “te blijven zitten zonder iets te doen”. Of, in een woord – te bevriezen!

De enige kans die we hebben om de juiste acties te ondernemen is rekening te houden met het welzijn van de hele mensheid. Dit kan alleen maar als wij allen beschouwen als één familie. Het is onmogelijk om dit wettelijk of wiskundig te berekenen! We kunnen zo alleen handelen onder invloed van het Hoogste Licht, dat ons aangeboren egoïsme omvormt tot de met de Natuur overeenkomende eigenschappen van geven en liefde – de eigenschappen van de Hoogste Wereld.

Dat is de transformatie die we moeten ondergaan.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Financial Crisis May Trigger a World War

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed