De Komende Stadia Tot Aan Het Eind Van De Crisis; Uitgelegd Door Economen En Door Kabbalah

Kabbalah's Model of a New WorldEen vraag die ik ontving: Welke stadia gaan we door tot we het einde van de crisis bereiken?

1. Economen en fabrikanten denken blijkbaar dat, de crisis nodig is om onze wereld te “veranderen”: Om ons te verlossen van overmatige fabricage mogelijkheden, om te verschuiven naar nieuwe technologieën en middelen voor productie, om de consumenten te matigen in het opnemen van de nieuwste vormen van producten en diensten. Dit is waarom de crisis deze stadia doorloopt: beperking van productie, optimaliseren van het zakenleven, het implementeren van nieuwe technologieën, verwijdering van fysieke en morele producten die uit de tijd zijn en voorzichtige groei en opname van nieuwe producten.

2. Kabbalah zegt dat de crisis onze maatschappij zal veranderen: Iedere persoon zal zijn objectieve, realistische plek in de integrale mensheid aannemen. Dit zal gebeuren door de eigenschap van iemands verlangen te ontvangen wat hij nodig heeft en om te geven wat hij kan. Iemand zal vreugde ervaren door het welzijn van de maatschappij en de onthulling van de Hoogste Kracht van vervulling, de Schepper, welke wordt onthuld door “Heb uw naaste lief”. Het pad kan lang en moeilijk zijn, een pad van oorlogen en schaarste (dit is een natuurlijke egoïstische ontwikkeling), of het pad kan snel en plezierig verlopen, door middel van het onthullen van Schepper en zijn Plan, en door dichter bij Hem te komen (de Kabbalistische ontwikkeling).

Zie het artikel: “Wilsvrijheid” en andere.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Baal HaSulam Describes the Cause of Suffering and Crises In the World
Laitman.com Post: Baal HaSulam Describes the Society of the Future
Laitman.com Post: The Possibilities of Our Development – War or a Peaceful Transition

One Comment

  1. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: De Komende Stadia Tot Aan Het Eind Van De Crisis; Uitgelegd Door Economen En Doo…  […]

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed