Onze Verlangens Worden Gereinigd Door Lijden

priestIn het Nieuws (vertaald uit CloudWatcher): De afgelopen decennia, waren niet veel mensen geïnteresseerd in het zien van solidariteit- en wederzijdse hulp thema’s op televisie. De media wilde glamour, bloed en geweld. Maar vandaag de dag, door de crisis en haar invloed, het meest gewilde, urgente onderwerp zijn niets anders dan wederzijdse hulp en zelf opoffering.

Mijn Commentaar: De crisis maakt mensen schoon. Een Kabbalistische tekst zegt, “Vlees wordt gereinigd door zout en de verlangens van mensen worden gereinigd door lijden”. Maar er zijn twee soorten van lijden:

 Onvrijwillig lijden, dit duurt heel lang en maakt mensen wijs tegen hun wil in zodat het lijden ontweken kan worden. Maar langzaam aan beginnen de mensen de reden en het doel te zien van het lijden;
Bewust lijden is wanneer een persoon leert over de eigenschappen van de Hogere Wereld door de studie van Kabbalah en zichzelf begint te vergelijken met deze eigenschappen, lijdt hij omdat hij niet gelijk is aan deze kwaliteiten. En zodra hij dit lijden voelt is hij onmiddellijk gecorrigeerd en vervuld met goedheid.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Purpose of the Crisis Is to Bring Us to Perfection
Laitman.com Post: We Are the Pioneers!
A Guide to the Hidden Wisdom of Kabbalah: “Two Ways Up”

icon for podpress  The House in the Orchard [01:02:13m]: Play

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed