Nieuw Onderzoek Zegt: We Zijn Geboren Gelovigen

mans-relationship-with-the-creator-is-like-a-dramatic-love-storyIn het Nieuws (van New Scientist): “Geboren gelovigen: Hoe onze hersenen God creëren“. Een experiment gepubliceerd in Science ondersteunt het idee dat religie een natuurlijke consequentie is van de werking van onze hersenen…. Mensen kunnen toekomstige gebeurtenissen voorzien, inclusief hun eigen dood. “Je moet een oplossing uitvogelen, anders is alles te overweldigend,” zegt antropoloog Scott Atran van de Universiteit in Michigan. Wanneer natuurlijke hersenprocessen ons een ontsnap-uit-de-gevangenis kaart (religieus vertrouwen) geven, nemen we hem.

Mijn Commentaar: Alle geloofssystemen in de wereld (meer dan 3.800) zijn uitgevonden door mensen. Echter stammen de drie hoofdreligies – Jodendom, Christendom en de Islam – af van Kabbalah, toen het volk van Israël van het spirituele niveau viel (de sensatie van de Schepper door de kwaliteit van schenking en liefde) naar het niveau van onze wereld (waar de Schepper verborgen is door de ongegronde haat van mensen). Omdat de mensen hun waarneming van de Schepper verloren werd de Tempel verwoest en de Joden werden verbannen uit hun land, wat zo’n 2.000 jaar geleden gebeurde.

Toen de Schepper verborgen werd, werd Kabbalah ook verborgen. De waarneming en het begrip van de Schepper werden vervangen door geloof in Hem. Op dat moment werd Kabbalah vervangen door religie – het Jodendom. Later kwamen er twee andere religies of takken voort uit het Jodendom: Christendom en Islam.

In onze tijd zullen mensen beginnen de Schepper weer te voelen door de eigenschap van schenking en liefde te verwerven. Daarom zullen alle geloofssystemen en religies verdwijnen, zoals het staat geschreven, “Zij zullen Mij allemaal kennen, van de kleinste onder hen tot de grootste” (Yirmiyahu 31.33). De geloven en religies zullen slechts tradities zijn. 

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: In the Modern Era, the Psychological Support of Religion Is No Longer Enough
Laitman.com Post: The Spiritual Roots of the Three Religions
Laitman.com Post: Building the Third Temple
Baal HaSulam Article: “The Essence of Religion and Its Purpose”

icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 12: The Difference Between Kabbalah and Religion [24:58m]: Play

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed