Er Is Geen Ander Dan Hij

reward1Twee vragen die ik ontvangen heb over het omgaan met moeilijke situaties:

Vraag: In elke situatie probeer ik in te zien dat “Er Geen Ander is dan Hij”, maar soms heb ik geen tijd om te zien wat de Schepper me probeert te vertellen. Wat moet ik doen?

Mijn Antwoord: Het belangrijkste is om de inspanning te leveren. De Schepper zal je zoveel als noodzakelijk is, laten beseffen – aanvaard het met dankbaarheid.

Vraag: Mijn moeder heeft al negen maanden een erg agressieve vorm van kanker en ik weet niet hoe ik hier mee om moet gaan. Ik studeer al vier jaar Kabbalah met u. Ik maak iedere dag moeilijke tijd door. Hoe moet ik mijn geest en gedachten met Kabbalah verschuiven om in staat te zijn om hiermee om te gaan, om in staat te zijn haar en mezelf te helpen?

Mijn Antwoord: Je wordt een kans gegeven van boven af om heel veel in een erg korte tijd te corrigeren, door jezelf “geloof boven rede” te houden, ofwel schenking boven het egoïsme te stellen. Ongeacht al je gedachten aan de ziekte en zijn tragische afloop, moet je hoger stijgen in je gedachten en zien dat dit alles aan het fysieke lichaam overkomt, terwijl de ziel door de correctie gaat en het daarmee onthecht wordt van het egoïsme van het spirituele lichaam.

En uiteraard moet je het artikel “Er Is Geen Ander dan Hij” lezen, samen met andere artikelen die spreken over de eenheid van de Schepper en Zijn Bestuur. Ze zullen je vertellen dat: “Alles door de Schepper alleen bestuurd wordt, en Hij bestuurt alles met absolute goedheid”, alleen voel je het niet wegens het ontbreken van de eigenschap van schenking binnen je in.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Foundation of the Wisdom of Kabbalah
Laitman.com Post: Why Does the Creator Give Us So Much Suffering In This World?
Laitman.com Post: Faith Above Reason Is Bestowal Above Reception
Laitman.com Post: How to Live Through a Difficult Time

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed