Verleg De Weg Van Je Ontwikkeling Van Het Slechte Naar Het Goede Pad

machsomEen vraag die ik ontving: Ik kijk echt graag naar uw uitzendingen en ik lees uw boeken ook graag. Ik hoop dat Vanga en andere profeten ongelijk hadden, en dat Kabbalah de ware leer is. Is dat ook echt zo? 

Mijn antwoord: De enige manier waarop je je ervan kunt verzekeren dat Kabbalah een ware leer is, is de Hoogste Wereld te onthullen, in plaats van naar mij te luisteren. Je moet mij of wie dan ook niet geloven.

Ik ben niet in profeten geïnteresseerd omdat een echte profeet voorspelt wat er volgens het plan van de natuur zal gebeuren (hoe de dingen zich zullen ontwikkelen via het pad van het lijden – Beito). Wij zijn echter in de gelegenheid om zelfstandig vooruit te gaan (via het goede pad – Ahishena).

Daarom besteed ik geen aandacht aan profetieën, en probeer ik altijd mijn ontwikkelingsweg te verleggen van het slechte naar het goede pad.

Precies daarom is de wetenschap van Kabbalah ons gegeven. In onze tijd wordt Kabbalah aan iedereen geopenbaard, en of we het nu met behulp van Kabbalah doen of niet, we zijn op weg naar hetzelfde doel. Maar zonder Kabbalah gaan we via de weg van voortdurend lijden.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: What Does It Take to Be a Prophet?
Laitman.com Post: The Path of Light Versus the Path of Suffering
Attaining the Worlds Beyond: Chapter 20 – “The Return to the Creator”
“Introduction to the Book of Zohar” – Items 19-25

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed