Iemands Beloning Is Afhankelijk Van Zijn Inspanning

rewardEen vraag die ik ontvangen heb: “Een cel in het oog is belangrijker dan miljarden cellen in een vinger. Dit is in hoeverre een orgaan belangrijker is dan een ander orgaan. Het verschil tussen de zielen is hetzelfde: vanaf het moment dat zij uit de gemeenschappelijke ziel zijn gekomen, zijn zielen volkomen ongelijk aan elkaar. En we bestaan op dezelfde wijze in deze wereld – er is geen gelijkheid tussen ons in. Echter in het proces van zelfcorrectie, volmaakt een ieder van ons zichzelf om de hoogte van de Schepper te verwerven.”
(Dit is een citaat uit de Academische Cursus in het RussischKabbalistische Antropologie, Les 3 – De Spirituele Constructie van Adam HaRishon).

Betekent dit dat als mijn ziels wortel die van een simpele werker is, dat ik dan altijd tweede in rang zal blijven? Als de Schepper me op deze manier geschapen heeft, is dit dan voor altijd of voor een lange tijd?

Mijn Antwoord: Elke persoon die zichzelf volmaakt om het niveau van de Schepper te bereiken, wordt absoluut gelijk aan Hem! Je zou het volgende onderwerp moeten bestuderen: “De tegengestelde verbinding van het verlangen en vervulling” (Erech Hafuch Orot VeKelim). Als iemand die uit de laagste plek is ontstaan, een scherm verkrijgt en het Weerspiegelde Licht, wordt hij naar Keter – de Schepper verheven, net zoals degene die op een hogere plek is ontstaan. Het verschil ligt in het werk, en de beloning is afhankelijk van de inspanning. Het is dus zinloos om hier te zitten en te lijden – je moet werken!

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: It Takes Time, Effort and Experience to Reveal the Upper World
Laitman.com Post: Effort in Kabbalah (Advanced)
Shamati #5: “Lishma Is an Awakening from Above, and Why Do We Need an Awakening from Below”
icon for podpress  Lesson on Preface to the Wisdom of Kabbalah [41:59m]: | Download
icon for podpress  Lesson on Preface to the Wisdom of Kabbalah [41:53m]:  | Download

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed

Previous Post: