Wie Heeft De Thora, Het Licht Van Correctie Nodig?

Perserverance Is the Key to SuccessEen vraag die ik ontving: In het artikel, “De Openbaring van de Goddelijkheid (Matan Torah)” citeert Baal HaSulam de wijzen, “De Schepper bood de Thora aan alle naties en in alle talen aan, maar zij wilden het niet accepteren.” Wat wordt hiermee bedoeld?

Mijn Antwoord: Normaal gesproken voelt een persoon alleen zijn eigen natuurlijke egoïsme en wordt hierdoor beheerst. In dit geval wordt hij “de naties van de wereld” genoemd.

Wanneer het punt in het hart in hem naar boven komt (de embryo van zijn ziel, de toekomstige eigenschap van schenking en liefde voor zijn naaste), dan wordt hij door zijn doel, “Rechtstreeks naar de Schepper” (Isra-El, in het Hebreeuws) genoemd.

Dus wat de wijzen bedoelden te zeggen is dat wanneer een persoon geen punt in zijn hart voelt (wanneer hij nog steeds tot de naties van de wereld behoort), hij de Thora, het Licht van correctie, niet nodig heeft omdat hij de noodzaak tot correctie niet voelt.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Israel Are Those Who Aspire Straight to the Creator
Laitman.com Post: Only People With the Point In the Heart Can Feel that Kabbalah Is the Salvation
Interview with the Future: “Two Parts to the Soul – Israel and the Nations of the World”
Talk: “The Birth of the Soul”

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed