Wat Is er Mis Met de VN, Davos, en Obama’s Onderwijsplan?

unite

De Crisis in de VN:
In het Nieuws (van Yale Global Online):
De voormalige Secretaris-Generaal van de VN, Kofi Annan, dringt er bij de landen op aan om prioriteiten te stellen die voor hervormingen en verbetering zorgen die het algemeen welzijn van de wereld dienen: “De enige blijvende en effectieve oplossingen van de uitdagingen waar we ons tegenover geplaatst zien, zijn die oplossingen die de veiligheid, mogelijkheden en welvaart van allen beogen”, zei Annan. De huidige politieke structuren kunnen de problemen van vandaag niet aanpakken, laat staan die van de toekomst, en het onmiddellijk accepteren van een nieuw paradigma, tezamen met wereldwijde samenwerking, is de enige manier om een betere wereld na te laten aan de toekomstige generaties.

Mijn Commentaar: De VN is allang veranderd in een kwaadaardige chat-room, die de tegenstellingen tussen landen versterkt en het najagen van lokale belangen bevordert. Belangrijker nog: de VN zijn er opdat de werknemers ervan hun zakken kunnen vullen met de “hulp aan de behoeftigen”.

De Crisis van Davos
In het nieuws (van Sina):
Het hoofd van het Wereld Economisch Forum, Klaus Schwab zei:” Ik hoop dat we in Davos een sanatorium kunnen bieden aan de wereldeconomie. Zodra de patiënt uit de intensive care komt, moet hij zijn krachten weer opbouwen….”

Mijn Commentaar: Ofschoon niemand daar graag aan herinnerd wordt, was Davos een herstellingsoord voor patiënten met tuberculose. Deze analogie is nu actueler dan ooit. De wereld stikt, en er is geen medicijn. Nou ja, eigenlijk is er wel een medicijn, maar de mensen willen het nog niet innemen. Dit betekent dat de wereld nog meer lijden te wachten staat, totdat ze zich tot het medicijn wendt.

De Crisis van het Onderwijsplan van Obama
In het nieuws (van The New York Times):
Het stimuleringsplan voor de economie dat Obama voorstelt, zou de schooldistricten van het land, de kinderdagverblijven en de universitaire campussen een cadeau van $150 miljard geven uit het federale budget, een grote investering over twee jaar, die het huidige budget van het ministerie van onderwijs meer dan verdubbelt.

Mijn Commentaar: Dit zal niet het gewenste resultaat hebben, omdat de lessen en de programma’s hetzelfde blijven – egoïstisch, wat betekent dat ze nog verder van de “nieuwe wereld” af komen te staan. Het onderwijs is niet aangepast aan de nieuwe wereld omdat het geen nieuw soort mens vorm: een mens die de globale wereld begrijpt.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The UN Perpetuates the Israeli Palestinian Conflict
Laitman.com Post: There Is No Unified Opinion On How to Overcome the Crisis
Laitman.com Post: What the Global Education System Should Teach People
Kabbalah Today Article: The American Education System: “F” is for Failing

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed