De Liefde Van Onze Dromen Kan Uitkomen

connectDit is een brief die ik ontving van een van mijn studenten over haar indrukken van het Congres:

…Wij komen net terug van het Congres in Israël. Ik studeer al lang Kabbalah en ik ben al eerder naar een paar Kabbalistische Congressen geweest in verschillende steden en landen. Maar ik ben er altijd alleen naar toe gegaan, en ik wenste altijd dat mijn man er samen met mij zou zijn, maar om de een of andere reden was dat nooit gelukt.

Deze keer echter stemde hij er opeens mee in om te gaan. Ik kan u niet vertellen hoe bang en gespannen ik was over onze gezamenlijke reis, en hoeveel verwachtingen ik had. Er is maar één manier om te beschrijven wat er gebeurde: het was een droom die uitkwam!

Mijn man en ik dachten altijd dat we van elkaar hielden, maar de stemming op het Congres veranderde en versterkte onze gevoelens voor elkaar in zulke mate dat we opeens begrepen dat alles wat we tot dan gevoeld hadden, maar een droevige parodie op de liefde was geweest.

Het ongelooflijke gevoel op het Congres van alle mensen die zich met elkaar verenigen tot een geheel kwam ook onze relatie binnen. En gedurende het hele Congres, vanaf dag één, groeide dit gevoel ongelooflijk snel, tot er opeens een moment kwam dat mijn man er niet meer was en dat ik er niet meer was; er verscheen iets nieuws – dat we alleen maar : “wij” kunnen noemen.

Er kwamen zelfs momenten dat hij iets zei wat ik net dacht. Ik wil heel graag dat dit gevoel tussen ons blijft groeien. En dat ieder mens in de wereld dit gevoel van liefde, warmte, vreugde en eenheid mag beleven, waarin je jezelf helemaal vergeet omdat je er 100% zeker van bent dat ieder ander om je heen hetzelfde voelt als jij: liefde en warmte.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: What Happened at the International Kabbalah Congress?
Laitman.com Post: First Day of the 2009 International Kabbalah Congress
Laitman.com Post: More Lessons from the First Day of the International Kabbalah Congress
Laitman.com Post: The Second Day of the 2009 International Kabbalah Congress
Laitman.com Post: The Last Lessons from the 2009 International Kabbalah Congress

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed