Waarom Dragen Kabbalisten Zo’n “Joods Hoedje”?

men-women-and-spritual-rootsEen vraag die ik ontving: Ik wil weten waarom de Kabbalisten een “Joods hoedje” dragen. Mensen om me heen geloven dat Kabbalisten “normale Joden” zijn die het Jodendom volgen om God hun hele leven te dienen totdat ze dood zijn en naar de hemel gaan; omdat ze die hoedjes dragen en over de Thora spreken. Ik probeer ze te vertellen dat ik er zeker van ben dat Kabbalisten niet “dat soort Joden” zijn. Wat is het verschil tussen een “normale religieuze Jood” en een “Kabbalistische Jood,” en waarom noemen jullie jezelf Joden terwijl jullie weten dat dat de wereld in verwarring brengt en doet geloven dat jullie religieus zijn terwijl dit niet zo is?

Mijn Antwoord: Je hebt gelijk: Kabbalah heeft geen verbinding met religie of het Jodendom en dit is duidelijk door de manier waarop religieuze Joden erop reageren. Hoe dan ook, als er een Kabbalist is die niet uit het Jodendom komt is er niemand die hem serieus neemt omdat Kabbalah millennia lang binnenin het Jodendom is gehouden, ondanks het feit dat gewone gelovigen er niet van wisten en het niet bestudeerden. Het werd doorgegeven van leraar op student, gekend door slechts een aantal individuen in elke generatie.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Religion Is a Cultural Tradition, Kabbalah Is the Method of Correction
Laitman.com Post: The Difference Between Spiritual Correction and Ritual Observance
Baal HaSulam Article: “The Teaching of the Kabbalah and Its Essence”
icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 1: A Basic Overview [25:08m]: Play

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed