Laten We Reëel Zijn Over De Crisis

conceptEen vraag die ik ontving: Wat is uw mening over de manier waarop Amerikanen op de crisis reageren?

Mijn Antwoord: Ik heb hier twee commentaren op:

1. De Amerikanen hopen dat zij de crisis uit kunnen zitten, en dat die vanzelf snel afgelopen zal zijn.

2. Zij verwachten veel van Obama. Het publiek verwacht dat, wanneer hij eenmaal aan de macht is, alles binnen enkele maanden op orde gebracht zal zijn.

Maar geen van deze dingen zal gebeuren!

Misschien komen er korte “pauzes” – maar die zullen dan door nieuwe slagen gevolgd worden! Bovendien is de crisis nog steeds niet ontplooid in al zijn facetten; de mensen zien nog steeds niet in dat alles ermee te maken heeft, ook het hoge scheidingspercentage, depressies, ecologie, natuurrampen, uitgebreide hongersnood, en de uitbarstingen van geweld en onrust die overal plaatsvinden. Wij reageren hier nu pas op, omdat het nu onze portemonnee raakt. Maar de crisis in de wetenschap, de opvoeding, het gezin enzovoort is al een hele tijd aan de gang! Als echte egoïsten reageren we echter pas als er iets mis gaat met ons geld! Maar nu moeten we ook de andere facetten van de crisis voelen, waarop we tot noch toe niet hebben gereageerd.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: “The End of America” – Or Is It?
Laitman.com Post: Why Mr. Obama Can Benefit from Learning Kabbalah

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed