Het Jaar 2009 Is Onze Eigen Verantwoordelijkheid

threatNieuwsbericht (van International Herald Tribune): Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan was 2008 volgens de enquêtes: “een jaar om te vergeten”. Terwijl 2008 ten einde loopt zijn Amerikanen meer dan West-Europeanen geneigd om elkaar “Gelukkig Nieuwjaar” te wensen, ofschoon beide groepen volgens een nieuwe enquête over het algemeen vrij pessimistisch zijn. Het onderzoek, uitgevoerd door Harris Interactive, laat zien dat Europa de toestand van de economie donker inziet, waarbij de Fransen hun reputatie waarmaken: 5 van de 6 mensen die in Frankrijk ondervraagd werden, reageerden pessimistisch. In de andere Europese landen: Engeland, Duitsland, Italië en Spanje was dit gemiddeld 7 op de 10.

Aan de andere kant van de Oceaan wogen stereotypen het zwaarst, maar zelfs het beroemde Amerikaanse optimisme kon de harde werkelijkheid van het onaflatend negatieve nieuws niet overwinnen, en het onderzoek laat dan ook zien dat er in de VS haast evenveel optimisten als pessimisten zijn.

Mijn Commentaar: Laten we eens afwachten hoe onze meningen veranderen in de loop van 2009. Voor het eerst in de geschiedenis is wat er het komende jaar gebeurt van onszelf afhankelijk. Omdat dit de eerst keer is in de geschiedenis dat we het niveau hebben bereikt waarop we onze aard kunnen corrigeren. Tot nu toe bestond onze hele geschiedenis slechts uit de evolutie of ontwikkeling van het egoïsme dat ons onophoudelijk verder dreef. Maar nu zijn we plotseling tot stilstand gekomen: het egoïsme is volledig ontwikkeld en we hebben onze totale onderlinge verbondenheid onthuld in de verkapte vorm ervan: die van wederkerige haat. Het enige wat ons nog te doen staat is het corrigeren van ons egoïsme, ófwel onder invloed van dwang (het pad van het lijden) ófwel onder invloed van het Licht (het pad van Kabbalah). De keus is aan ons.

Een vraag die ik ontving: Wat zal er veranderd zijn in het tijdperk na het jaar 2008?

Mijn Antwoord: We hebben onthuld dat de gezamenlijke ziel gebroken is tot vele zielen. Met andere woorden, we hebben onze egoïstische verbondenheid met anderen onthuld. Wij zullen steeds grotere problemen ervaren, maar we zullen zien dat ze een doel hebben – dat ze bedoeld zijn om ons te realiseren dat ons egoïsme slecht is, en om tot een uiteindelijke correctie te komen van de band tussen ons.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Forecast for 2009: Let’s Hope for a Moral Revolution
Laitman.com Post: Let’s Pin Down the Outcome of the Crisis
“Babel – a Tale of Two Trails”
Kabbalah for Beginners: “The Common Soul”

icon for podpress  Two Paths [24:41m]:  | Play

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed