Advies voor Beginners

aboveTwee vragen die ik ontvangen heb over het studeren van Kabbalah:

Vraag: Na vier maanden van intensieve studie en het lezen van Het Boek van Zohar voor achttien uur per dag, voelde ik een sensatie van plezier dat buiten deze wereld is. De openbaring van iets nieuws overkwam mij. Dit duurde dertig seconden en verdween toen weer omdat ik dit gevoel niet kon verdragen. Toen ben ik opgehouden met studeren omdat het ondraaglijk moeilijk werd. Mijn lichaam werd zwaar en ik kon niet meer functioneren. Later ben ik weer gaan studeren maar begon al snel verschrikkelijke angsten te krijgen. Dus ben ik weer gestopt. Vertel me alstublieft, wat doe ik toch verkeerd?

Mijn Antwoord: Alles. Je moet goed eten, rusten, bewegen en werken. En pas wanneer je dit allemaal gedaan hebt, wanneer je vrije tijd hebt, mag je Kabbalah studeren. En je mag alleen in onze beginners cursus studeren.

Vraag: De Schepper brengt een persoon naar Kabbalah, maar deze persoon weerstaat het nog steeds. Hij verbindt zich niet met de groep en probeert nog steeds om egoïstische pleziertjes te vinden. Brengt deze persoon meer lijden in de wereld dan een gewoon persoon die niks van Kabbalah afweet?

Mijn Antwoord: Nee! Omdat hij zich ontwikkeld op het pad dat naar het doel leidt en het systeem (de Schepper) ziet deze persoons tijdelijke stops en veranderingen in richting als ontdekking van zijn ongecorrigeerde kwaliteiten (egoïsme) zodat hij ze kan uitschakelen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: How Does a Kabbalist Organize His Day?
Laitman.com Post: Doubts Are Generated By New Degrees Being Revealed Inside You
Laitman.com Post: All Obstacles Are Surmountable
Talk: “Do Not Repeat the Mistakes!”
From Chaos to Harmony: “Obeying Nature’s Law. Life’s Purpose”
Baal HaSulam Article: “Introduction to The Book of Zohar”, Item 40

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed