Zielen En Lichamen: Hoeveel Hebben We Er Nodig?

lifeEen vraag die ik ontvangen heb: Naar mate de bevolking groeit en zich ontwikkelt, betekent dit ook dat het egoïsme groeit, aangezien het verdeeld wordt over het aantal mensen (bijvoorbeeld zeven miljard)? Wat gebeurt er met het egoïsme als de bevolking vermindert, bijvoorbeeld, na oorlogen of natuurlijke rampen?

Mijn Antwoord: De gemeenschappelijke ziel wordt verdeeld over het aantal zielen dat nodig is om het egoïsme van een ieder te overwinnen. Een oorlog brengt lijden teweeg, dat de mensen toestaat om het egoïsme te overwinnen. Daarom wordt de bevolking verminderd. Dit gebeurt niet vanwege de oorlog, maar omdat de zielen niet zoveel lichamen nodig hebben.

Of mensen leven of sterven wordt bepaald door de noodzaak van de correctie van de ziel. Echter zijn we in onze wereld alleen in staat om het resultaat van deze handeling te zien – de dood van het lichaam, in plaats van de reden erachter. Daarom trekken we onze conclusies in overeenstemming met de graad waarin de wereld voor ons verhuld is.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Body’s Death Does Not Affect the Soul
Laitman.com Post: In Spirituality, Nothing Disappears
Laitman.com Post: Freedom from the Angel of Death
Interview with the Future – “What are Corrections?”

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed