Mensen Beginnen Hun Ogen Te Openen

leastNieuws Verslag (vertaald van Pravda.com.ua): De Secretaris voor Financiën van de Oekraïne, V.Pinzenik heeft het volgende verklaard: “De wereld kan uit de crisis komen als we naar elkaar uitreiken. Het kernprobleem waar de wereld momenteel mee te maken heeft is het egoïsme. In een normale situatie is het egoïsme juist. Maar in de huidige situatie zal de wereld niet uit de crisis komen tenzij de mensen al het egoïsme gedurende een jaar vergeten. Het probleem zit in het hoofd van de mensen”.

Mijn Commentaar: Eigenlijk is het egoïsme nooit “juist” geweest, maar de wereld heeft nooit een andere aard gekend. Echter, nu we onze onderlinge verbondenheid in een gesloten systeem onthuld hebben, zullen we gedwongen worden om het egoïsme van elk persoon te onderwerpen aan het bestaan van het systeem. We moeten het egoïsme voor altijd vergeten. En het probleem zit niet alleen in het hoofd van de mensen. We weten niet hoe we onszelf vrij moeten maken van het egoïsme. Daarom zal de mensheid alsnog door de volgende fases heen moeten gaan:

– De correcte definitie vinden over “wat het egoïsme is”;
– Inzien dat het menselijke egoïsme de wortel van al het kwaad is;
– Inzien dat het egoïsme onze gehele natuur is;
– Inzien dat het onmogelijk is om onszelf vrij te maken van het egoïsme;
– Ontdekken dat Kabbalah het middel is om egoïsme te vervangen door altruïsme;
– Kabbalah toepassen en het verwerven van integraal bestaan van alle mensen.

Alleen verspreiding van Kabbalah is in staat om dit pad van lijden te verkorten. Desalniettemin is het fijn om te zien dat mensen hun ogen beginnen te openen! Dit hebben ze tot nu toe nooit gedaan!

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: How to Overcome the Global Crisis
Laitman.com Post: Passing Through the Crisis to the Promised Land
Laitman.com Post: Kabbalah’s Solution to the Financial Crisis Differs from the Common Sense Solution

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed