We Voelen Ons Beter Wanneer Anderen Zich Slechter Voelen

worseNieuws Verslag (van Times Online): Het Milgram experiment was een van de meest beruchte experimenten in de geschiedenis. Dit experiment leverde onweerstaanbaar bewijs dat bijna iedereen in staat is tot groot kwaad. Bijna 50 jaar later, werd het eindelijk door wetenschappers herhaald – waarbij het liet zien dat mensen nog steeds bereid zijn anderen te schaden als ze hiertoe gedwongen worden door een autoriteitsfiguur. 

Het nieuwe onderzoek [door Dr. Jerry Burger van Santa Clara Universiteit in Californië], gepubliceerd in het blad American Psychologist, suggereert dat er weinig is veranderd sinds het werk van Professor Stanley Milgram… Dr. Burger bevond dat 70% van de deelnemers bereid waren om door te gaan met het geven van elektrische shocks, nadat de leerling het van de pijn uithuilde bij 150 volt.

Mijn Commentaar: Als het experiment verricht was onder natuurlijke omstandigheden, zouden de onderzoekers erachter komen dat 100% van de subjecten bereid is om anderen te gebruiken op alle manieren die ze kunnen, zelfs tegen het geringste gewin, of zelfs tegen überhaupt geen enkel gewin. Dit is omdat we onze eigen situatie beoordelen in relatie tot anderen, “Des te slechter anderen af zijn, des te beter ben ik af”.

De gebeurtenissen die plaats vinden zullen ons dwingen om onze kwaadaardige natuur te onthullen en zijn kwade kracht over ons in zoverre te herkennen, dat we er mee zullen instemmen om het te veranderen naar liefde en goedheid. In principe maakt het niet uit of we ontvangen of schenken, omdat het alleen maar om de vervulling gaat! Als we geboren waren met de eigenschap van “het schenken” in plaats van de eigenschap “te ontvangen”, zouden we net zo niet in staat zijn om te begrijpen hoe het mogelijk is om te “ontvangen” in plaats van te “schenken”. Deze overgang is simpelweg een psychologisch probleem. Tenslotte is de vervulling het belangrijkste! Voor het moment ziet de persoon de vervulling alleen binnenin zichzelf en evalueert het aan de hand van de ellende van zijn naaste.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: We’re All Zombies Before Entering the Upper World
Laitman.com Post: Falling In Order to Rise
Laitman.com Post: The Difference Between the “Letter of the Law” and the “Spirit of the Law”
Article “Attainment of Unity of the Universe”

icon for podpress  Attitude [3:10m]: Play

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed