Hoe Kun Je Een Prachtige Wereld Zien

We Are In the Center of All the WorldsNieuws Verslag (van BBC News): Een blik van verschrikking zal de aandacht van de mensen om je heen eerder grijpen, dan een glimlach. – Dit laat een Amerikaans onderzoek zien. Individuen reageren sneller op angstaanjagende uitdrukkingen dan gezichten die emoties laten zien zoals vreugde – laat een studie in het blad Emotion zien…
Het wordt gedacht dat de hersens ontwikkeld zijn eerder te reageren op de potentieel bedreigende situaties.

 Mijn Antwoord: Dit komt doordat we alles binnen in ons egoïstische verlangen, “te ontvangen”, waarnemen. Maar als we naar het verlangen “te schenken” overschakelen, zal ook onze waarneming van de wereld veranderen: we zullen glimlachen zien in plaats van verschrikte gezichten, omdat het fenomeen van “gevaar” en “dreiging” voor ons zullen ophouden te bestaan. En dit komt doordat we zullen onthullen dat de Natuur absolute goedheid is. Baal HaSulam beschrijft dit op een prachtige wijze in het artikel “De Verhulling en Onthulling van de Schepper” – of we de wereld als verschrikkelijk of als prachtig waarnemen is alleen afhankelijk van de eigenschappen van de waarnemer.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Heaven is the Feeling of Delight from Being Similar to the Creator
Laitman.com Post: The Creator = Nature
Kabbalah Today Article: Why Do We Call the Creator “The Creator?”
Talk: “Perception of Reality”
Shamati #30: “The Most Important Is to Want Only to Bestow”

icon for podpress  Giving and Receiving [04:48m]: Play

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed