Indrukken Van Het Congres

logoIk heb vele brieven ontvangen die de indrukken van de mensen betreffende het Congres beschrijven, en ik vind dat ze met iedereen gedeeld moeten worden:

… om eerlijk te zijn, gebaseerd op mijn eerdere ervaringen, verwachtte ik me down te voelen na het Congres, maar deze keer is er iets anders gebeurd. Toen ik de volgende ochtend naar mijn werk reed, begreep ik opeens dat de wereld veranderd is na het Congres! Dit was niet alleen een gevoel, maar een openbaring. Opeens zag ik duidelijk hoe de wereld eruit zal zien en hoe het zal werken – omgekeerd, voor schenking in plaats van ontvangst.

Een lange tijd word ik al geteisterd door de vraag hoe het allemaal zal werken, omdat alle industrie en maatschappij in het algemeen gebaseerd zijn op ontvangst. Maar opeens zag ik het duidelijk: ik zag het glimlach op de gezichten van de mensen, ik zag hun behoefte om elkaar goed te doen voelen. Alle mensen om me heen gedroegen zich net zoals we op ons Congres deden: hun gezichten lichtten op, de tv en de radio zonden alleen goed nieuws uit, en de eigenschap van schenking werd breed gepubliceerd. Alles om me heen was doordrongen door het Licht en ik bevond me in een wolk van vreugde. Het voelt alsof het Congres de wereld heeft veranderd. Alles om ons heen is veranderd, en wij zijn allemaal ook veranderd.

… Het was niet slechts een boel volwassenen die bij elkaar kwamen om de lessen te kijken, er waren families, volledige sociale eenheden, en elk lid van de familie steunde anderen, en vermenigvuldigde hierdoor al de goedheid. Er waren drie of vier generaties families aanwezig. Er waren zelfs baby’s, amper een paar weken oud.

Zoveel verschillende activiteiten werden georganiseerd voor kinderen: een circus, spelletjes, liedjes, dansen, rust- en slaapkamers, en aparte speelkamers voor elke leeftijd. Kinderen werden voortdurend verzorgd en beschermd. Bijvoorbeeld gedurende de algemene nummers en het dansen, werden kinderen in een veilige ruimte gehouden waar ze konden dansen samen met hun leraren. De oudere kinderen droegen de jongere kinderen op hun schouders. Overal waar je keek waren er mannen en vrouwen aan het werk, die ervoor zorgden dat de kinderen niet wegliepen, zich brandden of op welke wijze dan ook zich pijn deden.

… Het eten was heerlijk en er was genoeg ervan. Tussen de maaltijden door waren er overal genoeg stands met warme dranken, citroen, en lekkernijen. Dit alles was voortdurend beschikbaar. Elke activiteit werd gevierd met liedjes en dansen, die zo vol energie zaten dat je niet kon blijven zitten, ook al wilde je dit! Er was zoveel energie en liefde vanaf de vroege ochtend tot de late uurtjes, dat het onmogelijk was om je moe te voelen.

Voor en na het Congres gingen mensen op excursie naar de Kabbalistische plekken, waar men beelden zag die je adem benemen, ze genoten van het prachtige weer en schone lucht en uiteraard het gezelschap van duizenden mensen waar ze van houden (er waren heel veel bussen).

Mijn Commentaar: Mijn wens voor iedereen is voor de wereld om zich nu te beginnen te ontwikkelen door middel van het Licht en vreugde in plaats van het lijden!

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed