Er Is Een Wijde Wereld Buiten Ons Bittere Radijsje

Uit punt 40 van de “Inleiding tot het Boek van Zohar” door Baal HaSulam:

“En ik weet dat het totaal onacceptabel is in de ogen van sommige filosofen. Zij kunnen het er niet mee eens zijn dat de mens, die zij als laag en waardeloos beschouwen, het centrum is van de prachtige schepping. Maar zij zijn als een worm in een radijsje, die denkt dat de wereld van de Schepper net zo bitter en donker is als het radijsje waarin hij werd geboren. Maar zodra de schil van het radijsje (van iemands egoïsme) breekt en hij eruit kruipt (uit zijn egoïsme, uit de intentie “omwille van zichzelf”, en zodra hij binnengaat in het geven en de liefde voor anderen, is het verwonderd ( in verbazing over de Hoogste wereld die hij onthulde) en zegt: “Ik dacht dat de hele wereld even groot was als mijn radijs, maar nu zie ik een grootse, mooie en fantastische wereld voor me!”

radish_w

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed