Wat Te Doen Als Je Je Overweldigd Voelt Door Wanhoop

The Condition of Entering the Upper World Is Mutual GuaranteeEen vraag die ik ontvangen heb: Ik weet niet wat te doen. Ik voel me alsof ik al mijn energie kwijt ben en ik “in het luchtledige rondhang”. Niets boeit me op het werk. Ook al doe ik al het mogelijke in mijn spirituele werk, voel ik een wanhoop die ik nooit eerder heb ervaren. Ik heb geen “brandstof”. Niets raakt me nog. Ik heb geen verlangens voor wat dan ook in deze wereld, en het enige verlangen dat ik heb, is om ergens naar toe te ontsnappen, maar ik weet niet waar naar toe. Mijn hart zegt dat deze plek bestaat, maar ik ben er nog niet.
Ik studeer al langer dan drie jaar samen met jullie en ik kan me geen leven voorstellen zonder Kabbalah. Maar ik word wanhopiger omdat ik voel dat er niets met me gebeurt. In tegendeel, de verlangens van de externe omgeving beïnvloeden me en maken me zelfs zwakker. Wat kan ik doen? Ik kan niet zo langer doorgaan! Wat dient er nu te gebeuren?

Mijn Antwoord: De reden waarom je je zo zwak voelt op het spirituele pad, is omdat je geen verbinding hebt met de groep. Je ontvangt het belang van het doel niet van de omgeving, terwijl dit het belangrijkste is – het is de basis voor je vooruitgang!

Je kan meer over deze staten lezen in de Shamati artikelen en de Brieven van Baal HaSulam. Er zitten Reshimot (informatie ofwel de genen van de spirituele ontwikkeling) in ons verborgen, die voortdurend onthuld worden, en daarmee het egoïstische verlangen constant laten groeien. En we moeten constant boven deze Reshimot uitstijgen door gebruik te maken van onze intentie om de eigenschap van de schenking en de liefde voor de Schepper te verwerven. Dit is precies waarom ons egoïsme groeit: om ons de kans te geven om er boven uit te stijgen, om onze wereld te ontstijgen en vanuit onze wereld naar het niveau van de Schepper te stijgen.

En dan zullen we Hem begrijpen, zoals het geschreven staat: “Want zij zullen Mij kennen, van de kleinsten van hen naar de groten” (Yirmiyahu 31:33) . Maar het proces is altijd hetzelfde: de Reshimot die in ons onthuld worden zijn altijd egoïstisch, en iedere keer moeten we de kracht ontvangen om boven ze uit te stijgen, door onze verbinding met de omgeving ofwel de groep te versterken.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Joy Brings You Closer to the Creator
Laitman.com Post: Freedom of Will Lies Only In the Environment
Laitman.com Post: Why Does the Creator Give Us So Much Suffering In This World? 

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed