We Zijn Allemaal Zombies Voordat We De Hogere Wereld Betreden

Don't Look for Love In This WorldVragen die ik ontving betreffende de herkenning van het kwaad en de studie van Kabbalah:

Vraag: Wat wordt er van ons verwacht nadat we door de herkenning van het kwaad zijn heen gegaan?

Mijn antwoord: Als je het kwade in jezelf hebt herkend dan zul je het zo haten dat je al je energie zal richten op het uitroeien ervan in jezelf. Dit is wat je moet doen. Maar, als je nog steeds niet de herkenning hebt bereikt, dat het egoïsme het kwade is, als je nog steeds in staat bent er mee te leven, dan zul je naar mij toe komen om te vragen wat je moet doen….

Vraag: Wat zou ik moeten doen met mijn grote verlangen naar spiritualiteit, ik ben bang om de paar goede dingen te verliezen die ik in dit leven heb?

Mijn antwoord: Als je nog steeds denkt dat er iets goeds is aan je huidige staat, dan heb je de herkenning van het kwade nog niet bereikt.

Vraag: Ik begrijp dat we allen verenigd moeten zijn in een gezamenlijke aspiratie voor de Schepper. Wat doe je om te voorkomen dat je een zombie wordt?

Mijn antwoord: Je zou de materialen en instructies moeten bestuderen van Kabbalisten. Volg hen, roep de invloed van het Hoogste Licht aan over je – en het zal je veranderen op iedere noodzakelijke manier.

Het Licht werkt door zich te onthullen en te verhullen – Dit is hoe het een persoon ontwikkelt, hem vrij maakt. Als resultaat wordt hij/zij Menselijk – bestaande uit het totale geschapen verlangen en zijn totale vulling. Het Licht heet het Licht van Hochma – het Licht van Wijsheid.

Zombies zijn alle mensen zonder een vrije wil – degene die in deze wereld zijn, voordat ze de Hoogste Wereld betreden. Dat is zo omdat ze maar een enkele, egoïstische aard ontvangen hebben, zie ook Baal HaSulam’s artikel “De Vrijheid“.

Vraag: Is het mogelijk dat een persoon van bovenaf beperkt wordt zodat hij niet de Wetenschap van Kabbalah kan bestuderen omdat het nog steeds niet de tijd is voor hem of haar om de volledige correctie te bereiken, ongeacht de inzet, opofferingen en verlangen om te studeren?

Mijn antwoord: Er zijn van bovenaf geen beperkingen voor iemand! Jij ziet per vergissing de obstakels die bedoeld zijn om je verlangen te vergroten als beperkingen. Verhullingen, gedeeltelijke verhullingen en het “flirten” van de Schepper met een persoon dienen allemaal om zijn aspiratie voor het doel te ontwikkelen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Technique of Entering the Upper World
Laitman.com Post: The Special Power of Kabbalah
Interview with the Future: “The Exodus from Egypt – from Corporeality to Spirituality”
The Kabbalah Experience: “Rav, Disciple and Group”
Lesson on Baal HaSulam Letter: “Pri Hacham Igrot (Letters) P. 25″

icon for podpress  The Ego׳s Grip on our Choices [02:14m]: | Download

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed