Een Spel Is Een Serieuze Aangelegenheid

gameGeciteerd uit een artikel van Rabash “Over de Liefde voor de Vrienden – 1” (Essay 3, 1984)

We zijn allen deel van het geheel, maar ons egoïsme scheidt ons tot aparte, (niet-verbonden) losse deeltjes. Door het verlangen naar het herstel van deze mozaïek, verbind ik me met al diegene die naar vereniging zoeken, en met onze inzet trekken we het Licht naar ons toe dat het geheel bestuurt. Deze kracht corrigeert en verbindt ons samen. Hiermee worden we gelijk aan de Natuur.

Als we ons binnen een groep bevinden die deze vereniging nastreven, moeten we een warme houding naar onze vrienden uitdrukken, ook als we deze niet voelen. We spelen tegen elkaar en samen spelen we tegen ons egoïsme. We moeten al het mogelijke doen om ons egoïsme te verwarren en te overwinnen. Een spel is geen misleiding, maar een serieuze aangelegenheid die ons de mogelijkheid tot ontwikkeling geeft.

Verwante Materialen (Engels):
icon for podpress  Rabash: The Last Great Kabbalist [03:28m]: | Download

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed