Wij Geven Onze Kinderen Niet Het Juiste Onderwijs Omdat Wij Dat Zelf Ook Niet Ontvangen Hebben

Ik nam deel aan een gesprek voor de tv serie “Het Vlinder Effect”.

Andere deelnemers waren:

Ram Shmueli – Reserve Brigadier-Generaal, voorheen hoofd van de Inlichtingendienst en commandant van een Luchtmachtbasis. Voorzitter van een openbare commissie die toezicht uitoefent op het Ministerie van Onderwijs( rechts);

Avihu Sofer – manager van onze afdeling publiciteit in pers en internet (midden);

ed

Als voorzitter van een commissie van toezicht op het Ministerie van Onderwijs begrijpt Ram de kwestie van onderwijs aan opgroeiende en volwassen generaties, op lokale en op wereldwijde schaal. Maar geen enkele ministerie van onderwijs is bij machte om ook maar iets te doen.

Wij zijn hulpeloos wat betreft hetgeen ons het meest dierbaar is – onze kinderen. Wij zijn niet in staat om ze goed te vormen, in plaats daarvan laten wij deze taak over aan het egoïsme dat in hen woedt. Wij laten gewoon de krachten van hun egoïsme op elkaar botsen, zodat zij de ellendige gevangen ervan worden, zonder een moment rust.

Dit komt doordat wij ook zelf niet het juiste onderwijs hebben ontvangen. Wij werden niet opgevoed om “mens” te worden; ons is geen verklaring gegeven van hoe wij in elkaar zitten, van onze verlangens en eigenschappen, van wat ons beheerst, en waar onze keuzevrijheid ligt, wat de wetten zijn die het individu en de maatschappij beheersen, en wat de wetten zijn van onze ontwikkeling. In feite weten we niets over onszelf en onze omgeving. Daarom ziet ons leven er zo uit – het speelt zich af in het donker.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Need to Nurture the Proper Perception In Children
Laitman.com Post: How To Help Teachers and Parents

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed