De Crisis Omvat De Hele Planeet

bodyNieuwsbericht (van ABC News):…er speelt zich een borgstellingdrama af binnen de Republic Windows en Doors, fabriek die gesloten werd en die door meer dan 200 boze arbeiders bezet wordt gehouden na hun plotselinge ontslag..zonder hun laatste loon en zonder uitkering. De vakbondsleden geloven dat zij het slachtoffer zijn van een mislukte borgstelling en dat de Bank of America, die 25 miljard dollar uit een federale reddingsmaatregel ontving, tussen hen en hun loon staat.

Mijn Commentaar: De spanningen die in Griekenland zijn ontstaan tonen ons dat wereld balanceert op de rand van een explosie. De ontevredenheid van de mensen staat op het punt bij de minste oorzaak te ontbranden, en het is altijd gemakkelijk om iets te vinden wat de spanning doet toenemen, zelfs een oorlog. Wij moeten erbij stilstaan dat het onmogelijk is om ons egoïsme met de conventionele middelen in te perken. De explosie kan zich op elk moment en overal voordoen.

Nieuwsbericht (vertaald van utro.ru): De financiële crisis heeft voor een recessie gezorgd in de toeristische sector, in de horeca, in de transportsector, en in de financiële dienstverlening. Maar tot het bezuinigen op mobiele communicatie zijn de mensen het minst van alles bereid.

Mijn Commentaar: De crisis zal alle aspecten van onze levens beïnvloeden, en ons dwingen om verstandig te worden. Zij zal ons dwingen om naar innerlijke communicatie te zoeken – “van ziel tot ziel”.

Nieuwsbericht (vertaald van utro.ru): Het legale deel van de Russische alcoholmarkt staat voor een catastrofaal tekort aan grondstoffen. Begin 2009 worden tweederde van alle alcoholfabrieken met sluiting bedreigd.

Mijn Commentaar: Dit is een ernstige bedreiging van de gezondheid van het land. Het kan het zelf aan de rand van vernietiging brengen.

Conclusie: De crisis zal ons beïnvloeden en de mensen zullen haar voelen op alle gebieden van hun leven. Zij zal op verschillende plekken van de wereld anders ervaren worden, maar niemand zal eraan kunnen ontkomen. Tenslotte zal de crisis ons dwingen goede relaties met elkaar aan te gaan. Wij kunnen dit nu doen, of na een periode van verslechtering en oorlog. Als de mensheid accepteert dat de dingen die plaatsvinden het verzoek van de Schepper vormen ons te corrigeren en om op te stijgen, dan zal de crisis veranderen in een vreugdevolle openbaring van een volmaakte wereld.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Countries Closest to Integration and Globalization Will Suffer Least from the Crisis
Laitman.com Post: What’s the Surest Bet to Save Your Money In Time of Crisis?
Laitman.com Post: Why Are People Turning More Pessimistic?
Kabbalah Today Article: The Financial Crisis: Diagnosis and Cure

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed