Crisis Of Niet, We Moeten Kabbalah Verspreiden

The Creator Will Become Revealed Inside the Unity of Our Virtual Meeting SpaceDrie vragen die ik ontvangen heb over de verspreiding van de wijsheid van Kabbalah:

Vraag: U heeft het belang van verspreiding van Kabbalah benadrukt door het bekend te maken tijdens de Congressen en via alle andere beschikbare middelen. Het lijkt alsof u uw inspanningen vergroot heeft in de richting van dit doel. Is de reden voor deze verhoogde urgentie en inspanningen afkomstig uit persoonlijke weet van naderende en dreigende slagen en rampen, die u wenst te vermijden maar niet aan ons wenst te onthullen?

Mijn Antwoord: Ik verzin niets zelf. Ik geef alleen maar door wat geschreven werd door mijn grote leraren, Baal HaSulam en zijn oudste zoon en opvolger, Rabash. Alles wat ik zeg herhaalt alleen de gedachten die uitgedrukt zijn in hun geschriften, die we dagelijks bestuderen.

Dus zelfs als we geen getuige waren geweest van een crisis en als mensen niet Kabbalah zouden nastreven, zou ik evengoed verplicht zijn om Kabbalah te verspreiden, in overeenstemming met de instructies van mijn leraren. Alles dat we zien is alleen bedoeld om ons te helpen verspreiden – om ons de beste, meeste efficiënte manier om het te doen, te laten zien.

Vraag: Ik woon in Amerika. Het afgelopen half jaar heb ik elke dag proberen toe te wijden aan de wetenschap van Kabbalah. Ik werk in de financiële sector. Amerikanen zijn aan het ontwaken en zoeken naar antwoorden. Hoe kan ik ze uitleg geven over wat er gebeurt, zonder de Schepper of Kabbalah te noemen, aangezien dit ze afstoot? Kan ik in plaats hiervan gebruik maken van algemene benamingen zoals de wetten van de natuur etc.?

Mijn Antwoord: Dit is precies wat wij proberen te doen. Je zou contact moeten opnemen met onze Engelstalige Afdeling om meer te komen te weten over verspreiding van Kabbalah in Amerika. Na het Congres in februari 2009, zijn we van plan om een bezoek te brengen aan New York, om een serie ontmoetingen te beginnen met de Amerikaanse massa media.

Vraag: Zijn alle middelen aanvaardbaar wat betreft verspreiding van Kabbalah? Mag men bijvoorbeeld gebruik maken van massa mailing, zoals spam, die illegaal is in sommige landen?

Mijn Antwoord: Ik weet niets over de effectiviteit van deze methode. Echter als je een persoon kent die zich in een kritieke toestand bevindt, heb je geen keuze dan alle mogelijke middelen te gebruiken om hem te redden. Tenslotte zijn we geen commerciële instelling! Als iets succesvol is, gebruik het dan.

Echter moeten al deze vragen besloten worden bij ons centrum. Neem daarom alsjeblieft contact op onze Manager van de Marketing Afdeling.

Uiteraard heb ik voorkeur voor het gebruiken van legale methoden, omdat de wet dat voorstelt wat de Schepper op een bepaald moment verlangt.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: America Is Waking Up
Rav Laitman – US & Canada Tour 2007

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed