Waarom Worden Mensen Pessimistischer?

Why Does Everyone Hate Israel?Nieuwsbericht (van The All-Russia Public Opinion Research Center): Deskundigen op het gebied van de openbare mening melden dat de Russen hun optimisme over de toekomst kwijt zijn. Hun stemming sloeg om in Augustus – September. Voordien groeide het aantal optimisten steevast, terwijl de pessimistische groep steeds kleiner werd. Maar met de komst van de herfst draaide deze trend 180 graden om.

Mijn Commentaar: En dit gebeurde nog voor de echte crisis begon! De ontslagen beginnen pas, en mensen hebben nog spaargeld, en het verleden is nog niet geheel tot stilstand gekomen. Het begin van de echte crisis valt pas in Januari-Februari 2009.

Over het algemeen begrijpen de mensen niet dat zij al in een andere werkelijkheid leven – een werkelijkheid die zich over de hele wereld uitstrekt, en waarvan wij de wetten nog niet kennen. Dat zijn de wetten van de spirituele wereld, die wij niet naleven, en daardoor ervaren wij onze discrepantie ermee als een crisis. Geen van de vroegere methodes om de crisis te doorstaan, of om het einde ervan af te wachten (terwijl we een voorraad zout, lucifers en zeep inslaan) zal ons helpen.

Maar misschien worden we opeens verstandig en zullen we, enkel door het verlangen de wetten van de globalisatie te leren kennen (“Heb uw naaste lief als uzelf”), al het kwaad van ons afwerpen en ons dichter naar het goede toe bewegen.

Nieuwsbericht (van supportproject.eu): Een recente studie in 6 EU-landen wees uit dat 11,5% van hun populatie met problemen kampt als depressie, angststoornissen, fobieën of alcoholverslaving. In de EU sterven meer mensen als gevolg van zelfmoord (bijna 60.000 per jaar) dan door verkeersongelukken.

Mijn Commentaar: Dit gebeurt doordat er een verlangen opkomt in mensen dat boven onze wereld uitgaat. Dit verlangen gaat uit naar iets dat hoger is dan zowel lichamelijke zaken (eten, seks, gezin) als sociale zaken (geld, macht en kennis). Wanneer iemand in het algemeen door deze verlangens heen is gegaan, ontstaat er een nieuw verlangen in hem – het verlangen om het Licht te ontvangen in het gemeenschappelijk verlangen van Adam. Maar de enige manier om het Licht in dit verlangen te ontvangen is door vereniging met anderen volgens de regel, “Heb uw naaste lief als uzelf.”

Voordat wij in deze wereld verschenen, waren we met elkaar verenigd en vervuld met het Hoogste Licht. Toen werd onze eenheid verstoord (verbroken) en elk van ons bleef achter binnen zijn eigen individuele verlangen en waarneming, waarin we maar een kleine schittering opvangen die “onze wereld” genoemd wordt. Als wij ons met elkaar herenigen, dan zullen we opnieuw het gemeenschappelijke Licht ontvangen – de Hoogste Wereld.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Reason for Our Suffering, and the Alternative Path
Laitman.com Post: What Would It Be Like To Live in a Perfect World?
Laitman.com Post: Countries Closest to Integration and Globalization Will Suffer Least from the Crisis

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed