Kabbalah Is Voor Hen Die Vragen Naar De Zin Van Het Leven

askVragen die ik ontving over het vinden van de juiste spirituele weg:

Vraag: In mijn zoektocht naar spiritualiteit ben ik veel methodes voor spirituele ontwikkeling tegengekomen, waaronder verschillende vormen van Kabbalah, maar ik heb nog steeds geen middel gevonden om mijn ziel te genezen. Bestaat zoiets wel?

Mijn Antwoord: Jij kunt alleen zelf je eigen weg vinden, zonder enige invloed van anderen, zonder “hulp” van buitenaf en zonder te kijken naar wat anderen doen. Hetzelfde geldt voor iedereen.

Kabbalah is alleen bedoeld voor hen die vragen naar de zin van het leven. Alleen zij die zich deze vraag stellen, en die tot de kern ervan doordringen, ontdekken dat authentieke Kabbalah voor hen is. De anderen zijn tevreden met valse methoden, met psychologie, religie of mystiek, die zich allemaal ook onder de naam “Kabbalah” kunnen presenteren.

Vraag: Stel dat een Hindoe zijn ego tot het nulpunt reduceert. Zou hij dan de spirituele wereld voelen? Verwerft hij het scherm? Of ontwikkelt zich de illusie van de evolutie dan weer vanuit dat beginpunt?

Mijn Antwoord: Een scherm kan alleen verschijnen bovenop een verlangen naar wat boven onze wereld uitgaat, maar alle godsdienstige en andere methoden verkleinen het egoïsme van onze wereld. Dus hoe kan er een scherm komen bovenop de resten van onderdrukt egoïsme?

Vraag: Spreekt Kabbalah over het non-dualistische? Dus: dat er geen persoon, ego, wereld e.d. bestaan, maar enkel bewustzijn. Waarbij het idee van een Ik, dat alles wat er gebeurt als van hemzelf uitgaand opvat, ons verhindert te zien dat het Ik in werkelijkheid helemaal geen echte keuzes kan maken, dat keuzes en voorvallen gewoon vanzelf gebeuren.

Mijn Antwoord: In Kabbalah wordt alles onderzocht en experimenteel geverifieerd. Het enige bewijs voor iets is iemands waarneming ervan, en niet een of ander soort bewering. Kabbalah ontkent of bevestigt niets; het is een praktische uitbreiding van onze waarneming.

Je moet minder filosoferen en je meer richten op wat je persoonlijk hebt ervaren. Je kunt iets alleen door feiten bevestigen, zonder die met theorieën te verbinden. Werk volgens het principe: “Ik zal U kennen aan Uw handelen jegens mij.”

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Using the Sixth Sense, One Perceives Like the Creator
Kabbalah Today Article: The One Link Google Can’t Reach
Book: “Kabbalah, Science and the Meaning of Life: Because your life has meaning”
Baal HaSulam Article: “The Wisdom of Kabbalah and Philosophy”

icon for podpress  Andrew Kenneth Martin [08:18m]:  Download

icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 6: The Screen [25:04m]: | Download

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed