Het Geheim Van Geluk

soulNieuwsbericht (uit Time Magazine): Eerder deze maand veroorzaakten de sociale wetenschapper uit Harvard, dr. Nicholas Christakis, en zijn collega in de politieke wetenschap James Fowler van de University of California in San Diego, een sensatie met hun aankondiging van de resultaten van een studie die 20 jaar geduurd had, en die aantoonde dat emoties kunnen worden doorgegeven via een netwerk van mensen die tot zelfs drie graden van elkaar verwijderd zijn. Dus kan jouw vreugde, meer dan jij je realiseert, worden bepaald door hoe vrolijk de vrienden van de vrienden van je vrienden zijn, zelfs als sommigen in deze keten van mensen volslagen vreemden voor je zijn.

In hun laatste essay, gepubliceerd in het British Medical Journal, onderzochten Christakis en Fowler de emotionele toestand van bijna 5.000 mensen en van de meer dan 50.000 mensen die sociaal met hen verbonden waren. Dit leidde tot de intrigerende ontdekking hoe aanstekelijk geluk precies kan zijn: iemand wiens vriend gelukkig was, had 15% meer kans om ook gelukkig te zijn; als de vriend van zijn vriend gelukkig was, had de onderzochte persoon 10% meer kans om dat ook te zijn. Zelfs als de vriend van de vriend van zijn vriend – een voor hem totaal onbekende- gelukkig was, had hij nog steeds 5,6% meer kans. De keten van geluk werkte ook in de andere richting: van het onderwerp van de studie uitstralend naar vrienden.

Mijn Commentaar: En als wij elkaar wederkerig met geluk zouden “besmetten” (energie geven), dan zou iedereen 100% gelukkig zijn. Je kunt daartegenin brengen, “Maar ik voel me niet gelukkig!”. Dat is geen argument want zelfs nu glimlach je kunstmatig, een ander zal je glimlach als echt zien, en die wordt er gelukkiger, blijer van – en dat komt via iemand anders weer bij jou terug.

Zo steken beginnende Kabbalisten, die nog niet de grootheid van de Schepper bereikt hebben, elkaar aan met het gevoel van Zijn grootheid, om op een kunstmatige manier boven het egoïsme uit te rijzen. Hoewel ze dan nog niet de kwaliteit van liefde voor elkaar bezitten, cultiveren zij liefde op een kunstmatige manier, ze “spelen liefde”, en vervolgens verschijnt die ook echt, want hun verlangen roept het Licht van Correctie (Ohr Makif) van boven aan.

Iets dergelijks gebeurt er in onze wereld: een kind dat volwassen wil zijn, groeit door de volwassene te imiteren. Onbewust trekt het kind een hogere energie aan. Die wordt “hoger” genoemd omdat ze afkomstig is van de volgende ontwikkelingstrap van het kind, die komt naar het kind toe door het verlangen van het kind om hem te bereiken.

Dit is de enige methode om van de ene ontwikkelingstrap naar de andere op te stijgen, zowel in onze wereld als in de spirituele wereld. Zelfs als we de dynamiek bestuderen van de groei in de vegetatieve en animale organismen, zien we hetzelfde principe: de ontkenning van het huidige stadium, en het verlangen naar het volgende wordt de drijvende kracht tot verandering en groei. Dus, Kabbalah gebruikt echte natuurkrachten!

Nieuwsbericht (van Reuters): Uit een online enquête onder 28.153 mensen in meer dan 51 landen door de wereldwijde marktonderzoeker Nielsen, bleek dat, nu de wereld te maken heeft met een recessie en de financiële markten onzeker blijven, veel mensen tegen zichzelf zeggen dat je met geld geen geluk kunt kopen.

De Studie Naar Geluk van Nielsen, ontdekte dat vrouwen wereldwijd gelukkiger zijn dan mannen, in 48 van de 51 landen waarin de enquête in April 2008 werd gehouden. “Omdat zij gelukkiger zijn met niet-economische factoren, is het geluk van vrouwen beter tegen recessie bestand”, sprak de Vice president van Consumenten Onderzoek Bruce Paul…… Mannen zijn gelukkiger met geld, terwijl vrouwen meer vreugde vinden in vriendschap en in de relaties met hun kinderen, met collega’s en met hun bazen. Vrouwen zijn ook optimistischer over de toekomst…tevredener met hun seksleven…

Naast het meten van niveaus van geluk, onderzocht de studie van Nielsen welke specifieke factoren over de hele wereld bijdragen aan het geluk. “Veel van de arme en opkomende markten staken uit boven de ontwikkelde landen wat betreft de niveaus van geluk en tevredenheid op bijna alle gebieden van het leven,” zei Paul.

Mijn Commentaar: Je mag best jaloers zijn….

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Learning to Understand the Creator Is the Key to Happiness
Laitman.com Post: By Changing Our Intentions, We Change the Whole of Reality
Laitman.com Post: The Method of Attaining Happiness
Kabbalah Today Article: Cracking the Happiness Code

icon for podpress  The Purpose of Creation [1:45m]: | Download

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Comments RSS Feed